Нашата компанија не е производител, овластен дистрибутер или овластен претставник на брендот Endress+Hauser во Македонија. Приватните трговски марки и броеви на написи прикажани на оваа веб-локација се сопственост на нивните соодветни сопственици.

Endress+Hauser

Продавам кој било производ од каталогот Endress+Hauser по поволни цени

  • Flow measurement ,
  • Level ,
  • Pressure ,
  • System products ,
  • Software ,
  • Temperature ,
  • Analysis
Артикал
Опис
Цена
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената

Веб-страницата содржи само дел од каталошките артикли Endress+Hauser.

Ако не сте го нашле артикал што ви треба, испратете барање на пошта info@famaga.mk и ние секако ќе ви испратиме комерцијален предлог.

За производител

L. Hauser KG е основана во февруари 1953 година во Швајцарија. Основачи - Георг Х. Ендрес и Лудвиг Хаузер. Во 1957 година компанијата беше преименувана во Endress+Hauser. Отпрвин, компанијата се занимаваше со продажба на електронски капацитивни сензори за теренот увезени од Англија.

Денес компанијата се занимава со производство на производи за автоматизација, мерење, контрола, дигитални комуникации, како и софтверски производи за различни индустрии. Компанијата произведува рекордери, сензори за притисок, сензори за температура, мерачи на проток, мерачи на нивоа, автоматска контрола на технолошките процеси поврзани со течности, како и системи за сметководство на залихи и резервоари за складирање на нафтени производи. Покрај тоа, Endress+Hauser произведува напојувања, IS бариери и во конвенционални и во IS, отпорни на експлозија или хигиенски дизајни.

Компанијата има широка мрежа од 89 филијали во 42 земји низ светот. Во 2010 година, продажбата на компанијата изнесува повеќе од 1,313 милиони евра. Поседува производствени капацитети во Швајцарија, Германија, Франција, Италија, ОК, Чешка, САД, Јужна Африка, Индија, Кина и Јапонија.

Производи на компаниjата

Flow measurement

Flow measurement

За употреба во системите за автоматизација на процесите, се нудат сензори за волуметриски и масовен проток кои ги користат принципите на електромагнетно, вител и ултразвучно мерење. Сите мерачи на проток се опремени со модерни интерфејси за размена на податоци со контролори. Производителот нуди високопрецизни повеќепараметарски сензори со принципот на работа Coriolis, традиционални електромагнетни мерачи на проток, вител метри со работна температура до 450 степени, диференцијален притисок и мерачи на проток на топлинска маса.

Level

Level

Сензорите што ги нуди компанијата се дизајнирани да го мерат нивото на рефус материјали и течности во резервоари или контејнери. Принципот на радар без контакт, ултразвучно мерење, капацитивен принцип, детекција на промена на спроводливоста, сензори за вибрации и пливање, прекинувачи со лопатки и микробранови бариери се користат за мерење на нивото. Широк опсег на мерни принципи ви овозможува да изберете сензор за кој било измерен медиум.

Pressure

Pressure

За да се одреди притисокот или диференцијалниот притисок во течни и гасовити медиуми, достапни се неколку серии на сензори со различни принципи на мерење. Производните линии Cerabar и Ceraphant со керамички, силиконски или мембрански заптивки се користат за одредување апсолутен и мерач на притисок. Произведените прекинувачи за притисок се опремени со дигитални дисплеи за покажување читања и можност за поврзување со компјутер. Сензорските линии Deltapilot и Waterpilot се користат за мерење на хидростатско ниво во резервоари или бунари, додека линијата на сензори Contite може да се користи во средини со високо кондензирање или корозивни гасови. За мерење на диференцијалниот притисок, пиезорезистивните сензори од серијата силиконски ќелии се достапни за процесни притисоци до 700 бари и температури до 400 степени.

System products

System products

Системските компоненти и даталогерите од Endress+Hauser ги исполнуваат сите современи барања за такви производи. Имаат вграден систем за напојување и заштита од пренапони и напонски бранови во мрежата, ги обработуваат добиените информации и ги визуелизираат во достапна форма, постојано ги следат минималните и максималните вредности на измерениот индикатор и ги чуваат примени податоци во архиви кои се заштитени од неовластени промени. Линијата на производи вклучува логери на податоци, индикаторски сигнали и контролни единици за нив, конвертори, сензори за максимално и минимално ниво, мерачи на топлина, како и напојувања и IS бариери, UPS, таблети и безжични уреди.

Software

Software

Endress+Hauser не само што нуди технички производи и системски решенија, туку и специјално развиен и сертифициран софтвер за оптимално управување со нив, со што се максимизира потенцијалот на производствениот процес за кој се користат. Endress+Hauser може да понуди прилагоден софтвер за управување со средства за секоја индустрија. Таквиот софтвер ви овозможува да го оптимизирате производството и залихите во складиштето и да го поедноставите логистичкиот систем, да добивате точни информации за инсталираните уреди во текот на целиот нивен животен циклус и да ја контролирате потрошувачката на енергија.

Temperature

Temperature

Компанијата нуди комплетен асортиман на компактни температурни сензори, модуларни термометри, термобулери, мерни влошки, предаватели и додатоци за сите видови процесни индустрии, металургија и енергија. Палетата на производи вклучува високопрецизни сензори од линијата iTHERM, индустриски термометри за различни апликации, хигиенски термометри за прехранбената индустрија, сензори за висока температура, компактни термометри со интегриран предавател, температурни броила со повеќе точки, термо прекинувачи, отпорни термометри со кабелски сонди, површински термометри.

Analysis

Analysis

Покрај широк спектар на сензори, компанијата нуди сродни производи во форма на напојувања, заштита од пренапони, уреди за визуелизација и читање. Каталогот вклучува менаџери и логери на податоци, теренски мерачи, процесни индикатори и контролни единици, предаватели на процеси, гранични прекинувачи, тековни заштитни бариери за сензори и предаватели, интерфејс модули за мрежи PROFIBUS, различни безжични решенија за работа со тешко достапни мерни точки .

Овде можете да купите производи од други брендови

Географија на нашите испораки на производи Endress+Hauser