Нашата компанија не е производител, овластен дистрибутер или овластен претставник на брендот Keyence во Македонија. Приватните трговски марки и броеви на написи прикажани на оваа веб-локација се сопственост на нивните соодветни сопственици.

Keyence

Продавам кој било производ од каталогот Keyence по поволни цени

 • Keyence sensors ,
 • Keyence identification sensors ,
 • Keyence measurement sensors ,
 • Process Sensor ,
 • Microscope ,
 • Measurement Systems ,
 • Laser Marker ,
 • Controls
Артикал
Опис
Цена
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената

Веб-страницата содржи само дел од каталошките артикли Keyence.

Ако не сте го нашле артикал што ви треба, испратете барање на пошта info@famaga.mk и ние секако ќе ви испратиме комерцијален предлог.

За производител

Keyence е водечки снабдувач на сензори и мерни инструменти за различни индустрии. Компанијата нуди сензори, мерни системи, системи за вид, ласерски маркери, дигитални микроскопи и други производи. Иако фирмата има производствени капацитети, таа се фокусира исклучиво на планирање и развој на производи и не е вклучена во производството. Самите производи се произведени од квалификувани производствени компании - изведувачи на компанијата. Корпорацијата е основана во 1974 година од г-дин Такемицу Такизаки под оригиналното име Lead Electric. На 3 април 2009 година, JustSystems Corporation, голема јапонска фирма за развој на софтвер, објави дека собира капитал со продажба на нови акции. До 20 април 2009 година, фирмата стана најголем акционер на JustSystems (43,96%).

Денес, седиштето и истражувачки центар се наоѓаат во Хигаши-Накаџима, Хигаши-Јодогава, Осака, Јапонија. Лидери на компанијата: Такемицу Такизаки и Мичио Сасаки. Во 2011 година, бројот на вработени кои работат во компанијата изнесуваше повеќе од 3.150 луѓе. Keyense заработува повеќе од 2 милијарди долари годишно и е глобална компанија која поседува мрежа од 16 меѓународни организации специјализирани за автоматизација на фабриките. Производите се испорачуваат од централната канцеларија до дистрибутивната мрежа на центри во Јапонија, САД (Чикаго), ОК, Канада, Германија, Италија, Франција, Тајланд, Малезија, Сингапур и Јужна Кореја и други земји.

Компанијата нуди широк асортиман на производи кои се движат од фотоелектрични и бесконтактни сензори до мерни инструменти со висока прецизност за проверка на линијата и микроскопи кои се користат во истражувачките институти. Компанијата има повеќе од 80.000 клиенти ширум светот.Клиентот може да го избере вистинскиот производ за конкретната апликација и сам да ги инсталира системите за автоматизација, што овозможува да се постигне голема продуктивност и економичност.

Сензори, системи за вид, микроскопи и други производи се дел од производствените и истражувачките процеси во различни индустрии, како што се:

 • производство на полупроводнички производи;
 • Автомобилска индустрија;
 • прехранбена индустрија;
 • индустрија за пакување;
 • биотехнологија;
 • фармацевтска индустрија;
 • електроника.

Фотоелектрични сензори

Компанијата нуди повеќенаменски фотоелектрични и оптички сензори за прецизно и стабилно откривање: портфолиото на производи вклучува сензори со оптички влакна, ласер, близина и RGB боја.

Контактни и ултразвучни системи за позиционирање

Станува збор за специјални апликативни сензори кои вршат позиционирање и откривање на предмети кои не можат да се откријат од конвенционалните сензори.

Системи за мерење со висока прецизност

Ласерски сензори за поместување; ротациони ласерски гасни бројачи на спектрални пречки; сензори за индуктивно поместување; оптички микрометри; системи за мерење на слики.

Системи за вид

Визиските системи вклучуваат сензори и системи за машинско видување, периферна опрема за идентификација, препознавање и верификација: системи за обработка на слики. системи со повеќе камери; системи со голема брзина; системи со вграден монитор; LED системи за осветлување; сензори за вид.

Лесни сигурносни светлосни завеси

Претставени се вградени контролери, сигурносни светлосни завеси без слепи точки и други производи. Исто така, во опсегот на видливи светлосни бариери, безбедносни светлосни бариери, тешки лесни бариери.

Микроскопи

Компанијата нуди микроскопи со 3D функција, мерни функции на екран на допир и други производи: дигитални и ласерски микроскопи, микроскопи за анализа на движење и флуоресцентни микроскопи.

Системи за ласерско обележување

Системите вршат ласерско означување, се способни за 3D означување на речиси секој материјал. Телецентрични ласерски маркери; ласерски маркери со оптички влакна; CO2 ласерски маркери; YAG ласерски маркери; YVO4 ласерски маркери.

Сензори за проток

Сензори за проток со минимален дијаметар за едноставно монтирање во линија, како и сензори за проток со посебни сигнални засилувачи.

Сензори за притисок и температура

Дигитални, притисни, бесконтактни во различни конфигурации за широк опсег на апликации.

PLC и други контролори

Програмабилни логички контролери и други контролери за широк опсег на индустриски апликации.

Читачи на баркодови и системи за автоматска идентификација

Дизајниран да следи објекти, да ги подобри перформансите и многу повеќе. 2D читачи на кодови; дигитални ласерски читачи на баркодови; далечински читачи; рачни скенери за баркодови; супер-компактни читачи; LED / CCD читачи на баркодови.

Производи на компаниjата

Keyence sensors

Keyence sensors

Јапонската компанија Keyence произведува многу видови сензори за различни намени со различни принципи на работа. Опсегот вклучува класични фотоелектрични детектори за присуство со LED извор на светлина, сензори за оптички влакна со универзални засилувачи и компактни глави за употреба во сите услови на животната средина, ласерски сензори со фокусиран видлив ласерски зрак и големо растојание, сензори за позиционирање кои одредуваат присуство на објект во однапред поставени граници и отстапувања од нив, сензори за слика со вграден систем за вештачка интелигенција кој гарантира стабилни резултати, индуктивни сензори за близина за магнетни и немагнетни метални предмети. Мрежните комуникациски блокови се исто така достапни за поврзување сензори за контрола на уреди преку Ethernet, DeviceNet, EtherCAT, PROFINET, PROFIBUS, RS-232C или CC-Link.

Keyence identification sensors

Keyence identification sensors

Keyence произведува неколку серии на сензори за идентификација со вградена вештачка интелигенција, која обезбедува ненадмината стабилност на резултатите добиени со помош на специјален интуитивен алгоритам. Не се потребни посебни програмски вештини за користење на сензорите. Во исто време, иновативните сензори за идентификација Keyence ги заменуваат сложените системи на бројни стандардни фотоелектрични сензори или сензори за близина во решавањето на сложени проблеми, што исто така помага да се намалат трошоците за опремата.

Keyence measurement sensors

Keyence measurement sensors

Опсегот на мерни сензори од јапонската компанија Keyence вклучува брзи, прецизни и прецизни ласерски сензори за поместување (1D) за мерење растојание и положба, кои работат на принципот на ласерска триаголација, ласерски 2D / 3D скенери за мерење висина, површина, агол. , радиус, растојание од точка до точка и точка до линија, оптички и ласерски микрометри (1D и 2D) за мерење дијаметар, позиција и радиус, сензори за пречки со голема брзина и прецизност на 3D врз основа на принципот на интерферометрија на бела светлина, спектрален Сензори за поместување на пречки со нано-прецизност за мерење на висината или дебелината на тенки филмови и други спектрални објекти. Покрај тоа, Keyence произведува индуктивни сензори за поместување и сензори за поместување на контакт (сонди) со резолуција до 0,1 микрон и можност за поврзување повеќе единици за споредување на резултатите или пресметките.

Process Sensor

Process Sensor

Широкиот опсег на сензори на Keyence за клучните параметри на процесот вклучува мерачи на проток за следење на протокот на течност и броење на вкупната количина на течност помината низ цевководи, сензори за притисок што го мерат притисокот во хидраулични и пневматски системи, сензори за нивоа за течности со дискретни и аналогни излези, со голема брзина бесконтактни температурни сензори со широк опсег на одзив, дизајнирани да мерат температури до 1315°C. Сите сензори се со висок квалитет и изработени од издржливи материјали со долг работен век.

Microscope

Microscope

Дигиталните микроскопи и површинските профили Keyence имаат резолуција 4K и се способни да обработуваат слики со висока резолуција и да ги проверуваат и анализираат мерните податоци за грешки. Автоматските флуоресцентни микроскопи Keyence ја нудат истата функционалност како конфокалните микроскопи, биолошките микроскопи, инкубаторите со живи ќелии и скенерите за слајдови. Линијата на 3D конфокални ласерски микроскопи на Keyence се бесконтактни профилометри кои ја мерат грубоста на површината и дебелината на облогата или филмот со нано резолуција.

Measurement Systems

Measurement Systems

Системите за мерење Keyence, достапни во неколку серии, се дизајнирани да мерат високопрецизни мерења на сликата и да понудат уникатно решение за задачите за инспекција со стандарден квалитет. Системите автоматски ги зачувуваат добиените податоци и можат да креираат различни извештаи на барање на корисниците. Дополнително, производната линија вклучува ласерски конфокални 3D микроскопи за бесконтактно мерење на грубоста на површината, дебелината на облогата и филмовите со помош на профилометар со нано-резолуција. CMM 3D скенерите ги скенираат обликот и големината на објектите 360° и ги споредуваат со CAD вредностите со кликнување на копче. Keyence, исто така, произведува рачни системи за сондирање со извоз на мерни податоци директно во CAD.

Laser Marker

Laser Marker

Системите за означување со ласерски Keyence се дизајнирани да обележуваат метални и пластични површини во црно-бело, вклучително и високо рефлектирачки површини. Хибридните ласерски маркери Keyence 3-оски произведуваат чисти и јасни ознаки, вклучително и на гумени и метални површини. Некои модели обезбедуваат минимално оштетување на површината на производот, ултра брза примена и висок контраст при обработката на металите. Ласерските маркери од серијата ML може да се користат и на хартиени површини, додека серијата MD обезбедува зелени телецентрични ласерски маркери за микронско обележување на гумени и метални површини.

Controls

Controls

Опсегот на системи за контрола и управување, произведени од јапонската компанија Keyence, вклучува широк избор на различни електронски броила со 7-сегментни течни кристали или LED дисплеи, со големина од 48 или 72 mm со 4, 5 или 6 цифри, напојувани од DC или AC напојувања и имаат можност за програмирање на параметри за работа на едно ниво или две нивоа. Некои модели се опремени со тајмери ​​за одложување на активирањето и одложено стартување.

Static Eliminator

Static Eliminator

Компактните антистатички уреди и јонизатори Keyence се мали и лесно се монтираат на вистинските места. Уредите имаат визуелен индикатор за присуство на статички електрицитет на предметите што се проверуваат и можат брзо да го отстранат во опсег до 3000 mm од местото за инсталација. Микро антистатиците се исто така достапни со антистатичка глава со дијаметар од само 10 mm и се погодни за вградување во затворени простори. Јонизаторите со високи перформанси на Keyence со сензорни елементи, исто така, брзо ги трошат статичките полнења низ областа за инсталација. Во исто време, уредите имаат прилично ниска цена.

Safety

Safety

Keyence, јапонски производител, нуди широк асортиман на безбедносни уреди за заштита на луѓето и опремата, вклучувајќи сигурносни светлосни завеси со индикатори за статус и опционални безбедносни релеи со QD кабли, компактни големини за брзо монтирање сигурносни прекинувачи со вградена каскадна функција, светло завеси во ултра тенко тело, безбедносни ласерски скенери со највисок опсег на одговор меѓу конкурентите, вградена камера и отстранлив дисплеј за далечинско следење, безбедносни контролери и други уреди.

Овде можете да купите производи од други брендови

Географија на нашите испораки на производи Keyence