Нашата компанија не е производител, овластен дистрибутер или овластен претставник на брендот Pepperl+Fuchs во Македонија. Приватните трговски марки и броеви на написи прикажани на оваа веб-локација се сопственост на нивните соодветни сопственици.

Pepperl+Fuchs

Продавам кој било производ од каталогот Pepperl+Fuchs по поволни цени

Артикал
Опис
Цена
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената

Веб-страницата содржи само дел од каталошките артикли Pepperl+Fuchs.

Ако не сте го нашле артикал што ви треба, испратете барање на пошта info@famaga.mk и ние секако ќе ви испратиме комерцијален предлог.

За производител

Pepperl+Fuchs е водечки меѓународен производител на производи за автоматизација на процесите, специјализиран за производство на електронски сензори, како и производи отпорни на експлозија и суштински безбедни. Компанијата е основана во 1945 година од Лудвиг Фукс и Валтер Пеперл.

На почетокот, компанијата беше работилница за поправка на радио. Постепено проширувајќи се, во 1948 година компанијата се занимава со производство на електроника и го развива првиот сензор за близина во светот, а во 1958 година - првиот транзисторски засилувач со суштински безбеден контролен систем.

За време на своето постоење, компанијата постигна извонреден развој на полето на производи за автоматизација на индустриски процеси користејќи технологија отпорна на експлозија, што ја направи неприкосновен лидер во оваа област. Денес седиштето се наоѓа во Манхајм, Германија. Компанијата вработува повеќе од 5.200 луѓе ширум светот. Филијалите се застапени во повеќе од 80 земји во светот, производствените погони се лоцирани во Германија, Кина, САД, Унгарија, Сингапур, Индија. Прометот на компанијата во 2009 година изнесуваше повеќе од 300 милиони евра.

Производство на компанијата

Палетата на производи е доста обемна, компанијата нуди индуктивни, капацитивни, фотоелектрични, суперсонични сензори, како и системи за идентификација, камери, ротациони енкодери, системи за мерење на положбата и други. Сите производи се со висок квалитет, доверливост, отпорност на абење и способност за работа во експлозивни средини.

Линијата на производи е:

 • капацитивни сензори;
 • фотоелектрични сензори;
 • магнетни сензори;
 • индуктивни сензори;
 • ултразвучни сензори;
 • системи за позиционирање;
 • AS интерфејс;
 • ротациони енкодери;
 • системи за идентификација;
 • индустриски системи за вид;
 • контролни уреди;
 • сензори за навалување;
 • додатоци и додатоци;
 • софтвер.

Сите производи на толку познат бренд и снабдувач на опрема се со највисок квалитет за решавање на проблеми во областа на индустриската автоматизација. Апликации:

 • производство на пакување;
 • хемиската и нафтената индустрија;
 • опрема за изградба на патишта;
 • механички инжинеринг;
 • врати;
 •  порти и лифтови;
 • градба на машински алати;
 • автомобилска индустрија;
 • транспорт на материјали;
 • индустрија за хартија и печатење;
 • обновливи извори на енергија.

Овде можете да купите производи од други брендови

Географија на нашите испораки на производи Pepperl+Fuchs