Нашата компанија не е производител, овластен дистрибутер или овластен претставник на брендот RAFI во Македонија. Приватните трговски марки и броеви на написи прикажани на оваа веб-локација се сопственост на нивните соодветни сопственици.

RAFI

Продавам кој било производ од каталогот RAFI по поволни цени

Артикал
Опис
Цена
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената

Веб-страницата содржи само дел од каталошките артикли RAFI.

Ако не сте го нашле артикал што ви треба, испратете барање на пошта [email protected] и ние секако ќе ви испратиме комерцијален предлог.

За производител

За компанијата

Историјата на РАФИ започна во 1900 година кога Ернст Бухер го основа својот „Институт за електротехника, оптик и механика“ во Равенсбург, со кој раководеше Рејмонд Финстерхелц. Токму тој во 1908 година стана сопственик на оваа компанија. Веќе во 1952 година тука работеа 64 вработени, а годишниот обрт на компанијата беше 0,8 милиони евра.

1987 РАФИ го презема Хоеш АГ, подоцна Круп-Хоеш. Во 1991 година е основана РАФИ-Унгарија (RAFI Hungaria KFT). Меѓу другото, 2005 година го означува основањето на RAFI Systec GmbH & Co. KG, како и преземањето на Elcoteq, Überlingen, Германија, сегашната RAFI Eltec GmbH.

Треба да се напомене дека во 1993 година RAFI GmbH & Co. KG е сертифициран според DIN EN ISO 9001, во 2009 ISO 13485 и во 2011 ISO 14001.

Целта на политиката на РАФИ е да се води бизнис на етички начин. Оваа политика се однесува на сите активности на RAFI на глобално ниво и јасно им се соопштува на вработените и засегнатите страни на компанијата.

Секој вработен во оваа фирма е одговорен за спроведувањето на горенаведената политика. Стратегијата за работа на RAFI е одобрена од страна на Извршниот одбор на компанијата и, како таква, вработените во RAFI се стремат да се придржуваат до неа. Ако некое од барањата на оваа политика ги прекршува локалните закони, тогаш законот има соодветно приоритет.

Групата на компании RAFI вклучува:

 •     RAFI GmbH & Co. KG, D-88276 Berg / Равенсбург, Германија: Седиште за развој, управување со материјали, производство, маркетинг, продажба и социјални работи;
 •     RAFI Systec GmbH & Co. KG, D-88339 Bad Waldsee, Германија: Развој, производство и продажба на електронски уреди и системи за контрола (мала и средна големина);
 •     RAFI Eltec GmbH, D-88662 Iberlingen, Германија: Производство на електронски уреди и системи, сервис;
 •     RAFI DEKOTEC GmbH, D-78256 Steislingen, Германија: Производство на декоративни компоненти за автомобилската индустрија;
 •     RAFI Hungaria KFT, H-5400 Mesotur, Унгарија: Производство на компоненти и системи;
 •     RAFI Italia S.r.l., i-20040 Cambiago, Италија: Развој и продажба на електронски уреди и системи за контрола во Италија;
 •     RAFI FranceSARL, F-77220 Gretz-Armenvilliers, Франција: Развој и продажба на електронски уреди и системи за контрола во Франција;
 •     RAFI USA Inc., Lynwood, WA 98037, САД: Контролни системи и компоненти за американскиот пазар;
 •     RAFI Electronics (Shanghai) Co., Ltd., CN-201712 Шангај, Кина: Дизајн, производство и продажба на контролни системи и компоненти за азискиот пазар.

RAFI е специјализиран во следните индустриски области:

 • Телекомуникации
 • Системи за мерење и контрола
 • механички инжинеринг
 • Стоки за широка потрошувачка
 • медицинска електроника
 • Специјален инженеринг
 • Автоматизирана индустрија
 • Системи за подигање и транспорт

Овде можете да купите производи од други брендови