Нашата компанија не е производител, овластен дистрибутер или овластен претставник на брендот Siko во Македонија. Приватните трговски марки и броеви на написи прикажани на оваа веб-локација се сопственост на нивните соодветни сопственици.

Siko

Продавам кој било производ од каталогот Siko по поволни цени

Артикал
Опис
Цена
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената
На барање
Дознаjте jа цената

Веб-страницата содржи само дел од каталошките артикли Siko.

Ако не сте го нашле артикал што ви треба, испратете барање на пошта info@famaga.mk и ние секако ќе ви испратиме комерцијален предлог.

За производител

За компанијата

Siko е производител на ротациони и линеарни мерни системи, погони, индивидуално програмабилни дисплеи кои се користат во многу индустрии, а пред се во машинството. Компанијата е основана во 1963 година во Германија, основач е г-дин Гинтер Вондрес. Компанијата разви и произведе рачни тркала со аналогни индикатори за позиција. Во 1976 година, дигиталните индикатори за позиција беа објавени и беа огромен успех. Вредностите на позицијата се прикажуваат на дигиталниот дисплеј на машината, што обезбедува точност на позиционирање до десетини од милиметар. Во следните години, портфолиото на производи на холдингот значително се прошири. Во 1996 година, компанијата го разви првиот апсолутен енкодер базиран на систем за мерење на магнетни ленти. До денес, компанијата стана лидер на пазарот на дигитални екрани.

Седиштето на компанијата се наоѓа во Бухенбах, во близина на Фрајбург, Германија. Компанијата вработува повеќе од 150 вработени во Германија. Менаџер е г-дин Хорст Вондрес. Денес компанијата поседува независни продажни канцеларии и подружници во повеќе од 30 земји: Русија, Австралија, Бразил, Канада, Израел, Шпанија, Швајцарија, САД, Полска, Англија, Данска, Франција и други.

Корпоративната стратегија на компанијата ги вклучува следните точки: Безбедност (безбедност) здрава и стабилна компанија со загарантирана иднина; Иновации (иновации) уметност на мерните технологии; Know-How (know-how) повеќе од 40 години искуство во широк спектар на сектори; Отвореност (отвореност) искреност во односите со клиентите, вработените и добавувачите.

Siko нуди комплетни решенија со клуч за мерење и контрола на положбата. Со прецизност и иновација, компанијата поставува глобални стандарди за доверливост и квалитет. Компанијата ги гарантира следните аспекти: единствен добавувач на мерни производи, опрема за дисплеј и контрола на движење, широка индустриска примена на искуство, како и економични интегрирани приспособени решенија.

Структура на корпорацијата

SIKO Производи Азија Pte. Ltd. е најмладата подружница, со седиште во Сингапур. Од почетокот на 2013 година функционира како стратешки центар на пазарот во Југоисточна Азија. Оваа филијала обезбедува компетентна услуга за клиенти низ Југоисточна Азија. Покрај дистрибуцијата и поддршката на клиентите, локалните дистрибутери се во фокусот на вниманието на компанијата.

SIKO International Trading Co. Ltd. со седиште во Шангај, нудејќи им на кинеските клиенти локална мрежа на дистрибутери и професионална услуга на лице место. Главните функции на оваа кинеска подружница се локална дистрибуција, како и техничка поддршка за клиентите и корисниците на OEM.
Одделот има широк магацин, кој гарантира оптимално време на испорака на производите.

SIKO Products Inc. обезбедува одлична поддршка на северноамериканскиот пазар повеќе од 30 години. Со седиште во Југоисточен Мичиген, искусни инженери обезбедуваат техничка поддршка и обезбедуваат постојано задоволство на клиентите со производите и услугите. 600 квадратни метри магацински простор гарантира кратко време на испорака.

SIKO Italia S.r.l. е основана во 2001 година со цел да обезбеди оптимална грижа за клиентите и OEM корисниците во Италија. Благодарение на високиот степен на техничка компетентност и блиските контакти со локалните клиенти, се нудат успешни решенија за италијанската индустрија и машинството. Долгорочната соработка, заснована на довербата на локалните клиенти, во областа на производите и локалните услуги, на SIKO Italia и донесе одржлив раст и сигурна репутација.

Со приближно 25 вработени, SIKO MagLine AG гарантира професионална и клиент-ориентирана поддршка за швајцарските клиенти. Ова им овозможува на локалните компании во Швајцарија да пристапат до знаењето и искуството стекнато од SIKO во текот на 50 години. Покрај продажбата и техничката поддршка во Швајцарија, филијалата има и производствена локација за високопрецизни сензори и мерни дисплеи.

Производство на компанијата

Индикатори за позиција: електронски дигитални сензори; механички дигитални сензори; механички аналогни сензори; контролни копчиња; рачни и пневматски стегачки плочи.

Ротациони енкодери: инкрементални енкодери; апсолутни енкодери; потенциометри; прикажува.

Жичени енкодери: дискови кои работат на Fieldbus; аналогни погони; инкрементални погони.

Магнетни мерни системи на должина и агол на ротација: сензори; магнетни ленти; магнетни прстени; дисплеи; преведувачи.

Производите на компанијата се широко користени во многу индустрии, како што се: системи за автоматизација; опрема за преса; обработка на дрво; текстилни машини; индустрија за пакување; механички инжинеринг.

Компанијата ви ги нуди следните имиња на производи:

Механички и дигитални сензори за положба

Индикаторите за позицијата на брендот Siko се добро решение за контролирање и прикажување на измерените вредности. Измерените вредности може да се соберат со голема точност и лесно се читаат.

Овие дигитални индикатори за положба може безбедно да се монтираат директно на оска или вретено. Само прикачете го на вратилото, закочете го на место и готово - благодарение на софистицираната технологија, милиони мали портокалови индикатори неуморно работат како индикатори за положбата на вретеното ширум светот.

Показателите за положбата се користат во сите гранки на индустријата и во индустриските постројки, бидејќи на скоро сите машини или производни линии им требаат водичи или алатки што ќе бидат безбедно инсталирани. Линијата на дигитални индикатори за позиција вклучува модели на дигитални сензори за положба DA02, DA04, DA05/1, DA08, DA09S, DA10, DA10/R1, кои се разликуваат по дијаметар на вратило, куќиште и екран.

Електронски дигитални индикатори за позиција. Електронските енкодери се дизајнирани за прецизно да го контролираат прилагодувањето на вретената. Комбинацијата на индикаторот за позиција AP04, линеарниот систем за мерење AP04S, екранот AP24 овозможува покривање на сите точки за прилагодување на машината во рамките на контролирано прилагодување на форматот.

Во индустриските средини, клиентите на компанијата особено го ценат точното и сигурно снимање на измерените вредности што ги нудат електронските индикатори за позиција. Методот на магнетно мерење е особено сигурен и, згора на тоа, отпорен на нечистотија или вибрации, а исто така е погоден за употреба во сурови средини. LCD дисплејот овозможува и јасно читање на соодветните вредности на положбата. Линијата на електронски индикатори за позиција вклучува електронски сензори за позиција DE04, DE10, DE10P, AP04, DA05/1, DA08, DA09S, DA10, DA10/R1, кои се разликуваат по дијаметар на вратило, куќиште и LCD дисплеј.

Контролни копчиња. Контролното копче е иновативен производ кој комбинира индикатор за положба и работен елемент на ротирачкото копче кое е дизајнирано да го позиционира вретеното.

Овие разновидни производи од серијата DK за индустриска употреба се користат во процеси кои бараат висока прецизна контрола на вентилите за бројни апликации за мерење. Многу контролни копчиња достапни на пазарот не се соодветни за оваа намена бидејќи не можат да го постигнат потребното ниво на точност и репродуктивност. Контролните копчиња на компанијата ги исполнуваат двата од овие критериуми, па дури и можат да ги визуелизираат процесите на линеарно прилагодување. Линијата на производи вклучува контролни копчиња DK01, DK02, DK03, DK04, DK05, DKA02, DKE01 со различни режими на прикажување и различни куќишта.

Плочи за стегање. Елементите за стегање овозможуваат безбедни поставки на уредот во областа на фаќање и стегање.

Комбинираната употреба на индикатор за вретено и пневматска плоча за стегање е очигледен избор. Компактниот и робустен облик на плочата за стегање исто така овозможува користење на овие производи како независен елемент за стегање за фиксирање на секаков вид ротациони оски на машината. Опсегот на уреди за стегање вклучува влошки KP04, KPL04, KPE04, KP09, KPL09, KP09P.
    
Кодери за инкрементална ротација. Инкременталните ротациони енкодери работат на принципот на оптичко или магнетно мерење со цврсто или шупливо вратило. Линијата на производи е претставена со моделите IG07, IG07M, IG09M, IG16, IG17, IV28M/1, IH28M, IV58M, IH58M.

Овде можете да купите производи од други брендови

Географија на нашите испораки на производи Siko